and posted in ΝΗΜΑΤΑ

LIFTING με ΝΗΜΑΤΑ PDO(Tight Thread Lift)

 Τι ειναι το Tight Thread Lift?

Το Tight Thread Lift με νήματα PDO είναι μία καινοτόμος και ασφαλής μέθοδος που μειώνει τη χαλάρωση του προσώπου και ανυψώνει τους ιστούς που έχουν χαλαρώσει,χωρίς επέμβαση.Τα PDO είναι 100% βιο-απορροφήσιμα νήματα.Σχηματίζουν ένα υποστηρικτικό πλέγμα που ανορθώνει και υποστηρίζει τους ιστούς του προσώπου και του σώματος με απολύτως ασφαλή τρόπο.Δεν αντικαθιστούν το χειρουργικό lifting αλλά αποτελούν μία εξαιρετική και ιδιαίτερα οικονομική λύση για τα άτομα εκείνα που έχουν ήπια χαλάρωση ή ακόμα και σημαντική χαλάρωση αλλά δεν επιθυμούν να υποβληθούν σε χειρουργική επέμβαση.Το υλικό PDO χρησιμοποιείται για την κατασκευή ραμμάτων στην χειρουργική και εφαρμόζεται συχνά στην συρραφή των εσωτερικών ιστών του σώματος αφού είναι πλήρως απορροφήσιμα.Τα νήματα PDO χρησιμοποιούνται ευρέως στην αισθητική ιατρική σε όλο τον κόσμο τα τελευταία 5 χρόνια και παράγονται μετά από πολυετή έρευνα,ακολουθόντας αυστηρά τις Ευρωπαικές προδιαγραφές ασφαλείας (CE).

Πιό συγκεκριμένα το ενέσιμο lifting με νήματα PDO το χρειαζόμαστε

 • Μετά από απότομη απώλεια βάρους
 • Μετά από εγκυμοσύνη(αφού έχει σταματήσει ο θηλασμός)
 • Σε περιπτώσεις ελάστωσης και χαλάρωσης
 • Σε φωτογηρασμένα δέρματα

Σε ποιές περιοχές εφαρμόζεται το ενέσιμο lifting με RDO?

Στο σώμα εφαρμόζεται στις παρακάτω περιοχές

 • Κοιλιακή χώρα
 • Γλουτούς
 • Εσωτερικό των Μηρών

Στο πρόσωπο καί λαιμό εφαρμόζεται στις παρακάτω περιοχές

 • Οβάλ προσώπου
 • Παρειές προσώπου
 • Γραμμή Γνάθου
 • Λαιμός

Διάρκεια θεραπείας-αποτελέσματος

Η θεραπεία διαρκεί από 30-40 λεπτά.Αμέσως μετά την θεραπεία υπάρχει ήπιος ερεθισμός στα σημεία εισόδου των νημάτων.Τα νήματα δεν είναι ορατά και τις περισσότερες φορές μπορούμε να επιστρέψουμε στις δραστηριότητες μας άμεσα.Τα αποτελέσματα είναι ορατά αμέσως μετά την τοποθέτηση των νημάτων(βλέπουμε άμεσα το 20-30% του τελικού αποτελέσματος) και βελτιώνονται σε σημαντικό βαθμό στις επόμενες 2-3 εβδομάδες,ενώ το μέγιστο αποτέλεσμα παρατηρείται στους 3 μήνες.Η βιοδιάσπαση των νημάτων γίνεται εντός 6 εώς 8 μηνών οπότε και απορροφώνται πλήρως.Σε αυτό το χρονικό διάστημα ο οργανισμός έχει δημιουργήσει ένα πλέγμα από κολλαγόνες και ελαστικές ίνες γύρω από τα νήματα που τοποθετήσαμε και για τον λόγο αυτό τα ορατά αποτελέσματα της θεραπείας διαρκούν από δώδεκα έως και δεκαέξι μήνες.

δφξδσξφνκσδφνUntitled-10δσφσδφδσφ

δφφδδφδφδφδφδφδφγφδφγδφγφγδφγδφγφγδφγδ

Οδηγίες πρίν-μετά

Συνιστάται αποφυγή λήψης αλκοόλ καί ασπιρίνης(Salospir.Aspirin) και των υπολοίπων αντιπηκτικών(Sintrom,Plavix,Iscover) 2 ημέρες πρίν και 2 ημέρες μετά την εφαρμογή κατόπιν συννενόησης με τον γιατρό σας.Στους ασθενείς συστήνεται να αποφεύγουν την έντονη μάσηση τουλάχιστον 24 ώρες μετά. Κρέμα προσώπου μπορεί να εφαρμόζεται με ήπιες κινήσεις.Ο ασθενής θα πρέπει να αποφεύγει να πιέζει το πρόσωπο τις πρώτες ημέρες καθώς και να αφαιρεί το make up με έντονες κινήσεις.Συστήνεται αποφυγή άσκησης για 7 ημέρες, ενώ σε περίπτωση ενασχόλησης με βίαια αθλήματα που έχουν μεγάλη πιθανότητα τραυματισμού στο πρόσωπο η περίοδος συνιστώμενης αποχής αυξάνεται σε 6 εβδομάδες.

Ανεπιθύμητες ενέργειες

 • Αμέσως μετά την θεραπεία υπάρχει ήπιος ερεθισμός στα σημεία εισόδου των νημάτων.Κατα την εφαρμογή, επειδή το πρόσωπο είναι περιοχή με ιδιαίτερα αυξημένη αγγείωση μπορεί να γίνουν κάποιες εκχυμώσεις, οι οποίες θα υποχωρήσουν σε λίγες ημέρες.

Πλεονεκτήματα των νέων απορροφούμενων νημάτων έναντι των παλαιών μη-απορροφήσιμων

 • Η πλήρης απορρόφηση των νημάτων διασφαλίζει οτι δεν θα δημιουργηθούν μακροχρόνιες αντιδράσεις στον ιστό του δέρματος, όπως έχουν παρατηρηθεί με παλαιότερης τεχνολογίας μη απορροφήσιμων νημάτων. Επίσης το γεγονός οτι απορροφούνται και δεν αφήνουν τίποτα άλλο εκτός απο κολλαγόνο στην περιοχή σημαίνει ότι δεν υπάρχει πρόβλημα να χρησιμοποιηθούν όσο συχνά θέλουμε, κάθε φορά που παρατηρούμε κάτι για να βελτιώσουμε στο πρόσωπο. Επίσης είναι η μόνη μέθοδος κατευθυνόμενης κολλαγονογέννησης με σαφή αποτελέσματα lift.

Συνδυασμοί με άλλα ενέσιμα

 • Η εφαρμογή των νημάτων μπορεί να συνδυαστεί με τις κλασικές ενέσιμες θεραπείες προσώπου(Botox ή Υαλουρονικό εμφυτεύματα για γέμισμα ρυτίδων) και αυτό λειτουργεί συμπληρωματικά με προυπόθεση ότι δεν γίνονται στο ίδιο σημείο.Για την εφαρμογή άλλων ενέσιμων στην περιοχή που έγιναν νήματα πρέπει να έχει περάσει τουλάχιστον ένα δεκαήμερο για θεραπίια Botox ή ένας μήνας για θεραπεία με Υαλουρονικό οξύ. Τα νήματα προσφέρουν λύση στην χαλάρωση και πτώση του δέρματος στην γραμμή της γνάθου, περιοχή όπου το Botox ή το Υαλουρονικό έχουν μικρότερο αποτέλεσμα. Επίσης όλες οι θεραπείες που ενισχύουν το κολλαγόνο όπως laser, IPL, peelings μπορούν σε σωστό συνδυασμό να βοηθήσουν για ένα ακόμα καλύτερο αποτέλεσμα.

Leave your Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>